0242022320 [email protected]

Gereedschapskeuring

Gereedschapskeuring NEN 3140

Lerta Techniek in Nijmegen biedt de NEN 3140 gereedschapskeuring aan voor bedrijven die werken met elektrische installaties en apparatuur. In de Arbowet is vastgelegd dat u als werkgever veilige arbeidsmiddelen beschikbaar moet stellen aan uw personeel. In dit geval geldt dat u uw werknemers op veilige wijze gebruik laat maken van elektrische gereedschappen, machines en apparaten. Met de NEN 3140 keuring door een hiervoor gecertificeerd bedrijf, toont u aan dat u aan deze verplichting voldoet. Aan de NEN 3140 keuring worden bepaalde eisen gesteld, zodat u zeker bent van een veilig gebruik van uw elektrische apparatuur en machines.

Waarom gereedschap laten keuren?

Wat veel voorkomt zijn beschadigde aansluitsnoeren van handgereedschappen. Snoeren zijn uit een wartel getrokken en kapotte stekkers met tape gerepareerd. Een jaarlijkse NEN 3140 gereedschapskeuring brengt dergelijke potentieel gevaarlijke beschadigingen tijdig aan het licht. Deze periodieke keuring stelt de werkplek van uw personeel veilig. Naast de wettelijke verplichting die u heeft wilt u natuurlijk dat uw werknemers geen nare ongelukken krijgen. Lerta Techniek zal bij een gereedschapskeuring uw gereedschappen inventariseren en nummeren. Wij passen eerst een visuele controle toe, waarna uw gereedschappen elektrisch worden doorgemeten met een speciaal meetinstrument. Zo kennen we de toestand van de aarding en de isolatie.

Gereedschapskeuring

Lerta Techniek in Nijmegen kan ook uw bedrijf bezoeken voor een NEN 3140 gereedschapskeuring.

Kosten NEN 3140 gereedschapskeuring

Wat kost een NEN 3140 gereedschapskeuring u als bedrijf? Wij verrichten het keuren van elektrische gereedschappen uitsluitend op basis van nacalculatie. De ervaring leert dat wij in staat zijn om per dag gemiddeld ongeveer 25 machines te keuren. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van de voorbereiding van u als klant en de situatie binnen uw bedrijf. Problemen die wij tegenkomen proberen we zoveel mogelijk direct op te lossen door het materieel te repareren.

Meer weten?

Wij bellen u graag terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nijmegen

Arnhem

Oss

Venray

Wilt u uw elektrische apparatuur en machines een NEN 3140 gereedschapskeuring laten ondergaan?

Neem dan contact op met Lerta Techniek in Nijmegen.